Sider

tirsdag den 26. november 2013

ObamaCare

Som tidligere nævnt i indlægget med Ms. Peach og Sumner County Hospital, så er hele sundhedsvæsenet i USA i disse dage under en større transformation. Implementeringen af Obamacare, og hele modellen med forsikringer, privatejede hospitaler osv. - skaber en masse debat i pressen og hos de forskellige aktører.
Under opholdet var der dagligt indlæg i aviser og TV, og som jeg også har nævnt tidligere er det ikke alle der er lige glade for at der kommer universelle interventioner fra centralt hold. (Igen ud fra tanken om at staten skal være så lille som mulig, og individet selv skal bestemme mest muligt/bibeholde sin handlefrihed)

Se animationsfilmen som guider dig igennem hovedlinjerne i ordningen.

https://www.youtube.com/watch?v=JZkk6ueZt-U

Hjemmeside for Care Act/Obamacare
http://obamacarefacts.com/obamacare-facts.php

Jeg har i nedenstående samlet lidt billeder som illustrerer noget af debatten.
Som det kan læses - ytre mange af de små virksomheder bekymring over implementeringen af ordningen. Snakken kører på skatter, og definitionen på størrelsen af firmaet - beregnet ud fra en beskæftigelsesgrad = hvornår er man "fuldtidsansat" jv. ordningen?
En bekymring for at de rykker mod en model som i Canada. (skattefinansieret, og med regeringen som central forhandler af prisen på medicinprodukter for at kontrollere udgifterne)(den gode læser kan huske at priserne på medicinprodukter faktisk var en af Ms. Peach største udfordringer) Læs evt. mere her vedr. modellen i Canada: http://en.wikipedia.org/wiki/Health_care_in_Canada
Ændrede bruger krav - sammenhængende forløb og ikke mindst en øget specialisering - tag bare vores nye struktur med Supersygehuse.
Det bliver spændende at følge, og med så mange firmaer på markedet - er det en stor udfordring. :-)
Vi har i mange år diskuteret behandlingsgarantier og privathospitalernes rolle, - men er vi en DK på vej mod en privat lægepraksis/vagt?
Vigtigt - ovenstående er på ingen måde empirisk dækkende i forhold til alle de vinkler der er på implementeringen af Obamacare, eller selve ordningen. Min pointe er blot, at når vi snakker udstationering af kommende EUD-elever, så er det mit håb at de benytter lejligheden til også at få et lille indblik i de strukturelle, organisatoriske og ikke mindst politiske holdninger der er i et fremmed land.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar