Sider

onsdag den 20. november 2013

Around the World in a Day

Dagens internationale indslag på Vol State.
Et indslag med "Around the World in a Day" - små stande med billeder, indslag og ting fra de forskellige lande. - efterfølgende kunne de studerende skrive sig på en liste for at spise med. Jeg havde selvfølgelig lidt "Danish design" med fra Georg Jensen. :o)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har efterhånden snakket et par gange med David, - underviser i økonomi. Super fin fyr med god humor, og som selv har boet i Tyskland i 6 år - en lidt atypisk amerikaner her - (til den demokratiske side...)
Jun and David having a good discussion of "the sleeping giant" and economics in China.
 

American Football - TSU Vs. Murray State

American Football – Tennessee State University Vs. Murray State University.
Har aldrig rigtig været med på Super Bowl-bølgen I Danmark, hvorved at jeg hverken kender reglerne eller strukturen i spillet.
Men John tog mig med til en kamp på deres stadion down-town i Nashville. En lokal kamp mellem to universiteter, som tiltrækker omkring 5-7000 tilskuere. (Plads til 68.500 tilskuere i alt.)
En af de første ting som John brokkede sig over var parkeringen til 20 dollars, - selve billetterne fik vi til halvpris. Der gik masser af folk rundt – eller rettere sagt, pendlede frem og tilbage i deres biler for at sælge, de billetter de havde til overs.
Det er meget populært at købe sæsonkort eller ("seat-licens" som ligger fra 1500-6000 dollars - hvilket kun giver rettigheder til at kunne købe billetten - licensen skal dog ikke fornyes), – selv folk der i forvejen ikke har meget, bruger mange penge på at følge deres hjemmehold. (En billet kan koste fra 45 dollars og op til 100 dollars for et godt sæde.) Da man byggede stadion i 1999 blev det bl.a. finansieret af sædelicenserne som alle var udsolgt ved opførelsen af bygningen. Herudover kommer tv-licenserne som er helt vilde, - der er alene skrevet kontrakter med 4 forskellige tv-selskaber på dette stadion!!! = Lots of money in the broadcasting on TV.... :o)
Jeg fik set min første kamp, og der vil blive lagt videoer op på Youtube for at give et lille indblik i stemningen.
Selvom det var en forholdsvis lille kamp var der en god stemning, og et kæmpe orkester som var med til at underholde både under kampen, og i pausen.
American Football´s betydning for uddannelses-systemet.
Vil senere skrive om betydningen af American Football for de enkelte uddannelses institutioner, men det er kæmpe stort, masser af penge, scholarships, drafting af spillere og en masse regler og ligaer osv. – så det tager hurtigt pusten fra en…. 

Lidt sjov:

Alle mener tilsyneladende, at jeg ligner en af deres professionelle football spillere – Ben Roethlisberger ( quaterback for Pittsburgh Steelers ).
Er blevet stoppet flere gange på restauranter mv. – Det vi har joket lidt med – lad os få t-shirten og så få skrevet nogle autografer - 10 dollars stykket. Måske det kan betale turen hjem??... :o)
Bedøm selv…..