Sider

tirsdag den 19. november 2013

Meeting with Anthony Holt , The Executive of Sumner County

Meeting with the County Executive of Sumner , Anthony Holt
Byer i Sumner County;
Gallatin, Goodlettsville, Hendersonville, Millersville, Mitchellville, Portland, Westmoreland, White House.
Besøgte hovedkontoret for The county of Sumner. Vol State havde sat et møde op med Anthony Holt, Executive of Sumner County.

Det viste sig at være et godt møde med en yderst kompetent, historie interesseret og vidende mand. Vi kom langt omkring – alt fra ”The Frontier”, (Frontierprocessen er udtryk for en kulturel proces, som opdrog til selvrespekt, evne til at møde nye udfordringer og til praktisk- og konkurrencedygtig individualisme. Fremrykningen længere og længere mod vest skabte den amerikanske nationalkarakter og det amerikanske demokrati.) – mind-settet og historien er derfor en vigtig brik i forståelsen af den amerikanske kultur og deres system,- derudover fik vi en snak om global økonomi, politik, strukturen i Sumner County, og ikke mindst deres udfordringer som County.
Og selvfølgelig en præsentation af Kolding Kommunes fortræffeligheder og vores ambitioner..
Fik en rundtur i huset.
 

Property tax.
Alle betaler en tax på deres grunde – altså lidt ala hvad vi kender som ejendomsskat. De har inspektører som tager ud og vurdere ejendomme – hvad er der lavet af forbedringer, nye tilbygninger osv. Vi mødte en af dem på vores tur rundt (en ældre herre) – spurgte ham, hvordan folk reagerede når han kom ud til folk – hvorefter at han grinte og sagde at det var de færreste borgere der var glade for at se ham. Han fortalte at han lige havde været ude og inspicere en nyopført lade. Ejeren ville ikke lukke ham ind, hvorefter at han havde sagt; Well then, - Then I will have to guess…. 500.000 US-dollars…. ?? – hvorefter at ”piben fik en anden lyd” og ejeren lukkede ham ind…. (I sidste ende kan inspektøren træffe afgørelse om værdien af bygningen/forbedringerne).


Stemmekontoret.
Elektroniske stemmekort med stregkoder – Nope!
Meget apropos kommunal valget, så var vi også en tur forbi deres valgkontor. Der er ikke noget cpr. nr. som i DK, så for at stemme skal man skrives op og bevise, at man ikke er straffet. Hvis man er straffet for en forbrydelse, har man ikke stemmeret. Tilsvarende hvis ikke at man vedligeholder sine oplysninger på stemmekontoret, så bortfalder ens ret også. Noget anderledes end i DK. Der sad 3 damer på kontoret med store rotomater med kort på alle borgerne i Sumner County. Altså ikke meget digitalisering her!!
 


Nummerpladekontoret.
Sumner County får også indtægter ind via nummerplader. Der bliver sat små klistermærker oppe i hjørnet af nummerpladen for at vise hvornår man sidst har betalt.

 
County - museum.
Var ovre på deres museum over Sumner County. Der var masser af information omkring oprindelsen af Sumner County. Så nogle af de gamle bøger tilbage fra 1790, og Anthony holdt et lille foredrag omkring de gamle bøger.

Lidt interessant information – de gamle lodder var ikke opgjort i ”acres”, men i hvor mange slaver der var på ejendommen. (man skal huske på at der ikke var nogen maskiner, så effektiviteten afhang af antallet af hænder.)

 
 
 
 
Lidt sjov info: Mange kalder bygningen for "Taj mahal", da kritikkere mener at der er brugt alt for mange penge på den. Altså debatten om brugen af offentlige midler!! - den kender vi vidst også i DK!!!
 
 
Her sammen med Anthony´s sekretær.