Sider

torsdag den 5. december 2013

Den helt korte version.

For dem der ikke gider læse hele bloggen, så kommer den ultrakorte version her.
Hvorfor arbejde med internationalisering på et EUD-område?
Det er der rigtig mange grunde til. Det understøtter blandt andet personlig- og fagligudvikling, kultur- og samfundsforståelse, et indblik i andre måder at levere; serviceydelser, uddannelse og meget mere...
Hvorfor skal man rejse ud for at lave kontakten?
Fordi de udenlandske aktører har ligeså mange forbehold som vi har. Økonomi, faktiske forhold, udbytte, ressourcer og ikke mindst - De vil se hvem de laver en aftale med!
Er det gratis for ens organisation at arbejde i udveksling?
Nej, det koster både tid, kr. og ressourcer. - Man skal derfor være parat til at der kommer noget den anden vej - altså aftale om gensidig udveksling.
Giver det så mening?
Ja, det gør det. Vi lever i en verden hvor at afstandene er blevet mindre, - og med en teknologi der raser af sted. Men ikke desto mindre er det vigtigt forsat at blive klogere på hinanden.... Mange steder arbejdes der på de samme udfordringer, og med knappe ressourcer, kan det derfor være vigtigt at lade sig inspirere af hinanden.
Er det noget I vil arbejde videre med?
Ja! - Det giver en personlig udvikling og en forståelse for - hvorfor der er en forskel i velfærdsmodellen imellem landene. For eksempel at den skandinaviske velfærdsmodel er baseret på lighed. - Hvorimod den liberale velfærdsmodel er baseret på eget ansvar. Ved at vi arbejder med internationalisering, giver det eleverne et større indblik i mentaliteten- og den kulturelle forskel mellem landene. Det at de får et andet syn på velfærdsmodellerne, og ser det i et andet perspektiv, kommer til at styrke den enkelte elev efterfølgende, både arbejdsmæssigt, men ligeså meget på det personlige plan.    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar